Je bekijkt nu 10 May – the hip says “NO”

For an English version, please scroll down 

Het is vandaag een maand geleden dat ik uit Jávea vertrok. Bijna niet te geloven! In die maand heb ik 658 kilometer afgelegd. Dus nog circa 600 kilometer te gaan. Dit is wel een héél andere Camino dan de Camino Francés en naar mijn mening niet te adviseren als eerste Camino, tenzij je op zoek bent naar eenzaamheid, lange etappes en slecht aangegeven routes. Of als je in gezelschap gaat.

Terug naar gisteravond. Javier, de vriendelijke uitbater van Hostal El Patio, bakt voor mij een heerlijke entrecote met frites en een tomatensalade. Omdat ik ook hier de enige gast ben legt hij nog even uit hoe alles werkt en hoe ik morgen het pand kan verlaten. Hij vergeet alleen om de boiler aan te zetten, dus weer een koud bad. Alles went!

De staat van de heup is zorgelijk. Vanochtend bleek dat mijn heup al een taxi gebeld had. Ik protesteerde nog zwakjes, but the hip said “NO”. Gedwee heb ik mij naar Ávila laten brengen. Onderweg wel wat schuldgevoelens als ik zo nu en dan gele pijlen van de Camino zie. Maar lopen is nu even niet verstandig.
Heerlijk hotel naast de kathedraal. Christian houdt hier een rustdag en we hebben samen de kathedraal bezocht en geluncht. Was erg gezellig om weer met een mens te kunnen praten.
Morgen blijf ik hier om deze mooie stad te bekijken maar vooral om de heup rust te gunnen.

Today it’s a month ago since I left Jávea. Incredible! In that month I covered 658k so still about 600k to go. This Camino is quite different from the Camino Francés and maybe not the best choice for pilgrims doing their first Camino. Unless, of course, you’re seeking solitude, long stages and badly marked routes. Or if you would go with company.

Back to yesterday evening. Javier, the friendly owner of Hostal El Patio, cooked me a perfect entrecôte with fries and a tomato salad. Because I’m once again the only guest, he explains everything to me and tells me the procedure for departure tomorrow. Unfortunately he forgets to switch on the boiler, so again a cold bath. Well one can get used to everything!

The status of my hip is cause for concern. This morning it turned out that my hip already called a taxi to take us both to Ávila. I uttered some weak protests, but the hip said “NO”. So I meekly agreed to have me driven to Ávila. During my ride pangs of guilt when I see yellow arrows of the Camino. But, really, hiking today wouldn’t be a sensible decision.

Lovely hotel next to the cathedral. Christian happens to be enjoying a day off here as well, so we visited the cathedral together followed by lunch. So nice to have a conversation again with a human being, other than yourself!

Tomorrow I’ll stay here to look around in this beautiful city and to let the hip get some rest.