Je bekijkt nu 29 April – to La Villa de Don Fadrique

For an English version, please scroll down

Vandaag vroeg op want met 28 kilometer best een lange etappe vandaag. De Camino de Levante voert mij vandaag van El Toboso via Quintanar de la Orden en La Puebla de Armoradiel naar La Villa de Don Fadrique. Klinkende namen!
Maar eerst neem ik afscheid van Isabel en haar business partner Rachele. Ze hebben me zo lief ontvangen en verzorgd in Casa de la Torre! We gaan hier zeker nog eens terug komen.

Het eerste deel van de route, naar Quintanar, is goed te doen en loopt door wijngaarden. Zo langzamerhand krijgen de wijnstokken al weer groene blaadjes. Na Quintanar loopt de route vlak naast of zelfs over een drukke provinciale weg. Een paar keer gaat het via een fly-over over een snelweg. Dat is vrij suïcidaal omdat de weg smal is en ik niet kan zien of er een vrachtwagen aankomt en, wat erger is, de vrachtwagenchauffeur niet kan zien of er een pelgrim aankomt.
In La Puebla de Almoradiel aangekomen eerst een cortado en een Coke Zero (wordt helaas een Pepsi); als ik bij het kerkpleintje aankom hoor ik opeens iemand het Wilhelmus fluiten. Het is de goede Gerhard. Deze keer maak ik wel een foto. We lopen samen de resterende 11 kilometer naar La Villa de Don Fadrique. Prachtige route door de wijngaarden. La Mancha is immers het grootste wijngebied van Spanje. In de verte zie ik al de bergen liggen waar ik, na Toledo, over heen moet. Hoogste punt is geloof ik 1200 meter.

Ik lig nu mijn zonden te overpeinzen in het Casa Rural El Rincon del Infante. Ongelooflijk aardige en gastvrije eigenaar. Daarover morgen meer. Nu moet ik eerst mijn krakende karkas wat rust geven!

Isabel and me in front of Casa de la Torre

 

Suicidal situations!

 

Nice church in La Puebla de Almoradiel

 

Today’s bonus: meeting Gerhard again

 

Endless vineyards

 

Out of bed early today because, with 28K, today’s stage is rather long. The Camino de Levante will take me from El Toboso via Quintanar de la Orden and La Puebla de Almoradiel to La Villa de Don Fadrique. Quite monumental names!

But first I say goodbye to Isabel and her business partner Rachele, who welcomed me so warmly and took such good care of me! I’m sure we will be back here.

The first part to Quintanar is quite nice and leads through vineyards. From Quintanar to La Puebla de Almoradiel it’s not so nice. For the most part one has to walk directly next to the provincial road, which is quite busy, and sometimes even on the provincial road. This is particularly dangerous and close to suicidal when the provincial road crosses a highway. The fly-over is very narrow; I couldn’t see trucks coming and, what’s worse, the truckdrivers couldn’t see pilgrims approaching.

In La Puebla de Almoradiel a cortado and a Coke Zero (which turned out to be Pepsi unfortunately); when I arrive at the church square I suddenly hear someone whistle our national anthem. I look around and see Gerhard, the German priest. This time I take a picture. Together we walk the remaining 11 kilometers. It’s a nice walk through vineyards; La Mancha is after all Spain’s largest wine region.

I can already see the mountainous area which I have to cross after Toledo. I believe this implies going up to around 1100 meters.

I’m now stretched out and reflecting on my sins in the Casa Rural El Rincon del Infante in La Villa de Don Fadrique, hosted by an extremely kind and welcoming host. Tomorrow I will disclose more information about my stay here! Now I have to give my aching body some rest😁!