Je bekijkt nu 18 May – Sad news on the way to Zamora

For an English version, please scroll down 

Tijdens de tocht van Villalazán naar Zamora bereikte mij het droevige bericht dat mijn dierbare zwager Carel, de echtgenoot van mijn zuster, is overleden. Het was niet onverwacht, maar het overviel me toch. Natuurlijk ga ik naar zijn uitvaart en dat betekent dat ik mijn Camino zal onderbreken. Ik laat uiteraard horen hoe en wanneer ik mijn Camino zal hervatten.

Ondanks alles, toch mijn verhaal over de tocht van vandaag, maar eerst nog even terug naar gisteravond.
Bij Restaurant Avenida nog even gecheckt hoe laat de keuken open is. Om 20:30 uur werd mij verzekerd, dus Christian en ik tijdig aanwezig. Nou, die keuken ging helemaal niet open. Op de toonbank stond een aantal bakjes met niet te definiëren gerechten die in de magnetron konden worden opgewarmd. Ik weet niet precies meer wat ik besteld heb, maar het was niet te hachelen. Dus met knorrende magen naar ons slaapzaaltje. Op die gore matras, met dat ranzige kussen en onder die mottige deken. Natuurlijk geen oog dicht gedaan!
Vanochtend om 07:30 uur tostadas met koffie en op weg. Vandaag een vlakke etappe van circa 20 kilometer naar Zamora, het eindpunt van de Camino de Levante.
Gelukkig loopt de route via een dorpje Villaralbo waar van alles open is. Het is érg warm vandaag!  Dan is het nog circa 8 kilometer naar Zamora. Christian en ik maken nog een laatste stop in Zamora en iemand maakt een foto van ons samen. We hebben een week samen gelopen en dan hoort zo’n foto niet te ontbreken.
Hij is een bijzonder prettig mens om mee op Camino te gaan.

Nu moet ik dus mijn reis vanwege een verdrietige gebeurtenis onderbreken.

 

Mostly flat today; Zamora in sight
Only 395k to go!
Stork on the church tower on Villaralbo
Zamora, the end of the Camino de Levante

 

 

 

 

 

 

During my journey today from Villalazán to Zamora I received the sad news that my dear brother-in-law Carel, husband of my sister, passed away. It wasn’t unexpected but it still hit me. I will of course attend the funeral services and this means that I will put my Camino on hold for a while. I will of course let you know when and how I will return to the Camino.

In spite of everything, a description of today’s journey, but first back to yesterday evening. I checked at Restaurant Avenida at what time the kitchen would be open; 8:30 pm was the response. So Christian and I arrived timely and expectantly. Well, no way that the kitchen would open. What was on offer were a few plates on the counter with totally undefinable chow, which the lady was pleased to put in the microwave for us. I don’t (want to) recall what I ordered, but it was terrible beyond description.
So, to bed with growling stomachs. On those frayed mattresses with the unsavory pillows and scruffy plaids. Of course I was awake all night.

At 07:30 am tostadas and coffee and chop, chop on the road. A flat stage of about 20k to Zamora where the Camino de Levante ends. Fortunately, the Camino goes through a village called Villaralbo with some inviting bars, so we can take a break. It’s a very hot day! Then it’s another 8k to Zamora, where we have our last break together and where we finally get a picture with the two of us together. We walked together for a week so this picture should not be missing. Christian is a very pleasant person and great to walk the Camino with.

Now I must put my journey on hold because of this sad event.