Je bekijkt nu 18 April – Chinchilla de Monte Aragón

For an English version, please scroll down

Een goede nachtrust ofschoon ik kan merken dat mijn longen na de bronchitis nog niet helemaal top zijn. Ik word wakker van een gepiep dat me aan een oude doedelzak deed denken. Het bleek mijn eigen ademhaling. Nou ja, het gaat wel over zo langzamerhand!

Vroeg uit de veren en om 08:15 uur staat onze lift naar Hoya Gonzalo voor de deur. Mooi dorpje met een prachtig kerkje. Nestor en ik lopen ons eigen tempo. Ik ben wel sneller maar rust wat vaker. Het is een prachtige zonnige dag, weinig wind en iets boven de 20 graden. De route is ook vriendelijk, door een groen landschap, licht heuvelachtig maar zonder echte klimstukken. Gelukkig geen asfalt! Het enige is dat er vrijwel geen schaduwplekjes zijn. Bomen zijn schaars hier!

Ik kom Nestor weer tegen in Chinchilla. Men neemt de feestdagen hier erg serieus want alles is dicht. Er is één restaurant open: Emporium. Heerlijk asperges met gerookte zalm gegeten. Daarna neem ik afscheid van Nestor; hij moet woensdag weer aan het werk en gaat vanavond weer terug naar huis (in de buurt van Valencia). Jammer.

Mijn Airbnb is snel gevonden. Het is een klein appartementje met veel schuine muren en een overdaad aan bric-a-brac dus ik moet enorm uitkijken dat ik mijn kop niet stoot en geen ornamenten omgooi.

Na een tukje begeef ik me om 20:30 uur in de stromende regen naar restaurant Emporium. Dicht!
Als ik drijfnat en hongerig weer terugkeer ligt er een pakketje voor mijn deur. Warme torrijas (een soort Spaanse wentelteefjes) van de Airbnb host Llanos. Wat ongelofelijk lief! Niet direct wat ik voor het diner in mijn hoofd heb, maar dit is ook prima.

Morgen een kort stuk van 16 km naar Albacete.
De weersverwachting is dramatisch: koud met regen! Vamos a ver!

 

 

 

 

A good night’s sleep, although it became apparent that my lungs are still not fully recovered. I awoke because of a squeaking sound, a bit like an old bagpipe. This turned out to be my own breathing. Oh well, we’re almost back to normal

Early rise for our ride to Hoya Gonzalo. Lovely little village with a beautiful church. Nestor and I stick to our respective rhythm. I’m a bit faster but also like to take more frequent rests. It’s a beautiful sunny day, no wind and temperatures just above 20 degrees. The route is friendly through the green countryside, slightly hilly but no steep climbs. No asphalt today! The only thing is that there is hardly any shadow to be found. Trees are rare in this area.

I meet Nestor again in Chinchilla. Semana Sancta and Easter are taken pretty serious here. Everything is closed except Restaurant Emporium. Nice light lunch, white asparagus with smoked salmon. Then we say our goodbyes because Nestor has to get back to work on Wednesday and needs to be back home (near Valencia) tomorrow. Such a pity!

My Airbnb address is close and my host brings me to a nice little apartment filled with bric-a-brac so I have to be careful not to break anything!

After a nap I head towards Restaurant Emporium in the pouring rain. I’m looking forward to a nice dinner. It’s closed!

So back home where I find a package on my doorstep with still warm torrijas. Put there by my sweet host Llanos. How incredibly sweet of her! So my dinner consists of torrijas. Why not?

Tomorrow a short stage of about 16k to Albacete.

The weather forecast is pretty tough: torrential rain and cold. Vamos a ver!