Je bekijkt nu 12 juli: San Juan de Ortega

Naar San Juan de Ortega is het 26.7 km vanaf Belorado. Ik vertrek uit mijn pension om 07:30 uur. Ik ontbijt met Gorm, een Deense singer-songwriter, met wie ik al een paar dagen contact heb. Hij heeft een volledig Camino arrangement, inclusief hotels/pensions op de route en het vervoer van zijn bagage – ja, hij is wel een beetje een nep-pelgrim -, van zijn zuster en zwager cadeau gekregen toen hij vijftig werd. Zij hadden de Camino gelopen en vonden dat hij die belevenis zou moeten meemaken. Gorm is geen wandelaar, maar is nu toch al sinds 2 juli onderweg vanaf St. Jean. Hij is een leuke en interessante kerel.

Het kerkje van Belorado ligt er mooi bij in het vroege ochtendlicht en ik volg de mooie koperen aanduidingen die in de straten zijn ingemetseld.

Het kerkje van Belorado

 

Mooie Camino aanduiding

 

Direct buiten het dorp duiken we de velden in. De route is vandaag prachtig. Dat is echt prettig na twee niet zulke mooie routes gisteren een eergisteren.

Na een klim een mooi uitzicht!

 

Maar het is ook flink klimmen; ik moet van 700 meter omhoog naar 1100 meter voor de Alto Mojapàn en de Alto Pedraja. Dit keer onderweg vier dorpjes. Tussen het laatste dorpje, Villefranca Montes de Oca, en San Juan de Ortega liggen deze beklimmingen. Over een afstand van ruim 14 km is er dan niets. Het is dus zaak om in Villafranca genoeg water in te slaan, want het is weer heel warm en de klimpartijen zijn best intensief.

Eerst omhoog!

 

Lange afdaling!

 

De laatste afdaling naar San Juan de Ortega is lang, warm en droog. Hoe mooi is het dan dat er, halverwege dat laatste stuk van 14 km waar volgens de boekjes niets is, opeens midden in het bos een parasol staat met een stalletje met allerlei lekkere drankjes. In een hangmat ligt een plaatselijke schone die plakken watermeloen snijdt en drankjes inschenkt. Alles “donativo” zodat je weer veel te veel betaalt. Dat is psychologie! Maar wat een bijkans hallucinaire ervaring! Onderstaande video geeft een sfeerbeeld.

87AD2868-1DE4-4E2B-AFBD-0AF248C4E5F8

Na een mooie tocht kom ik in San Juan aan. Gorm zit in hetzelfde onderkomen en we eten die avond samen. Erg gezellig! Morgen sta ik om 05:30 uur op, want de route naar Burgos is lang, 26.7 km, en ik wil daar graag vroeg aankomen om zo veel mogelijk tijd met Erzja te hebben.