Je bekijkt nu 1 juni: twee maanden op pad

Voor ik verder ga eerst even een KiKa REMINDER : diegenen onder u die steeds van plan waren om een donatie te doen, wil ik graag uitnodigen niet langer te treuzelen en vandaag nog in actie te komen. Diegenen die eigenlijk niet wilden doneren, vraag ik om een heroverweging. Wie weet hoeveel het totaalbedrag dat we met ons allen bij elkaar brengen kan betekenen voor kinderen!

Als je in het menu van deze website naar de KiKa pagina gaat vindt je daar alle gegevens die je nodig hebt voor het doen van een donatie.

Hier een speciaal dankwoord voor mijn clubgenoten (Jaarclub Osibisah, Leiden 1971) voor hun waanzinnige bijdragen aan KiKa! Ik ben trots!

Terug naar de Camino. Vandaag gaat de reis naar La Clupte, een minuscuul dorpje op 20 km afstand. Walter gaat niet mee; zijn route naar Rocamadour buigt af pal zuid. We gaan een beetje westwaarts. Andrew loopt wel mee, maar vertrekt iets eerder. We spreken af bij de bar tabac in Marsac. Daar is ook een supermarkt en beide zouden open moeten zijn op zaterdag.

Als we vertrekken – na bij de boulangerie te zijn geweest – krijg ik de keuze tussen Rocamadour, Conpostelle of het tehuis voor gepensioneerden. Ik kies voor Compostelle!

Ik kies voor St. Jacques

 

Zoals te zien is, is het nog 1536 km. Over de helft!

In Marsac aangekomen treffen we Andrew bij een gesloten bar tabac; maar de supermarkt is open. De tocht is vandaag erg steil en het is erg warm; meer dan 30 graden. Maar als we weer een klim achter de rug hebben, worden we beloond met een mooi uitzicht.

Beloning na een stevige klim!

 

Ik loop goed vandaag. Berg-op gaat mij echt goed af en ik heb de flow. Floortje volgt moeiteloos, alleen Andrew is opwaarts wat langzamer. Leuk om ook eens op iemand te kunnen wachten!

Floortje weer niet te stoppen!

 

De tocht voert langs St. Goussaud. Volgens alle bronnen is daar niets, maar Andrew vertelt dat het gerucht gaat dat daar recent een restaurant geopend is. Ik lach smakelijk om die onzin, maar verdomd als het niet waar is, er is een restaurant uit de grond getrokken in Saint Goussaud! En nog een leuk ding ook! Een liter ice-tea gedronken en echt lekker gegeten.

Warm vandaag!

 

Na de lunch loopt Andrew nog een tijdje mee. Wij buigen dan af naar La Clupte; Andrew loopt nog een stuk verder naar Les Billanges.

La Clupte is minuscuul; ik denk 5 huizen. Wolfgang en Anita Oelsner hebben daar een prachtig domein en in een apart huisje “La Petite Maison” hebben ze Chambres d’Hôte, drie kamers met in totaal 5 plaatsen.

La Petite Maison

 

We krijgen meteen (Duits) bier (Bittburger; superlekker) en er wordt een mooie tafel buiten gedekt.

Buiten eten; hoe prettig is dat toch!

Wolfgang blijkt fighter pilot geweest te zijn bij de Duitse marine en heeft nog op Starfighters en Tornado’s gevlogen. Na zijn carrière als piloot heeft hij nog 20 jaar een diplomatieke carrière gehad als militair attaché op Duitse ambassades. Erg interessante verhalen gehoord, ofschoon hij wel èrg veel aan het woord bleef. Maar, heerlijk gegeten en mooie wijn!

Morgen verder naar een nòg kleiner gehucht: La Gasnerie.